Baba mama jóga

Szülés utáni erősítés, regeneráció, alakformálás

A baba 6 hetes korától (császármetszés esetén 10 hetes kortól) 


Ezen az órán nagy hangsúlyt fektetünk a hasizmok, törzsizmok megerősítésére, a gáti terület regenerációjára, hogy visszanyerd a szülés elótti formád vagy még annál is jobban formába hozd magad! 🙂 Fontos tudni, hogy a szétnyílt hasizom mindenkit érint függetlenül attól, hogyan született a babád. A szétnyílt hasizom az egyenes hasizmok eltávolodását jelenti. Ahogyan nő a baba a pocakban, testünk fokozatosan teret enged neki. Csodálatos női test. 🙂 A szétnyílt hasizom regeneráció alapja a mély hasi légzés, melyet gyakorolunk az órákon.   A babákat igényük szerint bevonva, játékosan jógázunk. Dalokkal, mondókákkal tesszük érdekessé számukra a jógát. Alap babamasszázs mozdulatokat, test-tudatosító gyakorlatokat végzünk.

Miben más egy baba mama jóga mint egy szülés utáni torna?

A jóga komplex rendszere fizikai és lelki szinten is támogatja a feszültség oldást, mind testi mind idegi szinten. A jóga órákon megtanuljuk a helyes légzést, mely hihetetlen felöltő hatású, kíméletesen az éppen aktuális testi-lelki állapotodnak megfelelően végezzük a gyakorlatokat. A gátizom torna támogatja a medence alapi izmok egészségét, sok sok egészségügyi problémát megelőzve. Az óra végi relaxáció elmélyíti a gyakorlás hatását segít kiengedni a feszültséget és nagyon hasznos tudás a babával együtt való megpihenés, megnyugvás képessége.

Az óra menete nagyjából – ez akár teljesen eltérhet a babáktól függően
– óra eleji elcsendesedés
– játékos, mondókás bemelegítés
– testgyakorlatok (itt te jógázol, ha a baba alszik, matat stb.) fókuszban hasizmok, törzsizmok megerősítése, immunerősítés, a szülés utáni tested megerősítése, alakítása, menstruációs ciklust támogató gyakorlatok
– játékok babával, itt hintáztatós, lovagoltatós gyakorlatok, te erősödsz, neki játék
– gátizom torna (hosszú távú női egészség szempontból fontos, szülés után is nagyon fontos, inkontinencia, aranyér stb betegségek megelőzése, visszafordítása)
– relaxáció
– óra végi elcsendesedés

baba mama jóga

Élő online jógaóra

2000 Ft, 60 perces óra

Jelentkezni az alábbi gombra kattintva tudsz emailen, a válaszomban küldök minden tudnivalót! 

anya-jóga

Gyermekünk születése után előbb-utóbb mindannyiunkban felmerül a kérdés, ki vagyok én a szülés után nőként? Akármilyen módon is született a gyermeked, a tested és a lelked is óriási változásokon ment keresztül. Az 5 alkalom során végig vezetlek a szülés utáni tested és lelked megismerésében, működésének megismerésében, elfogadásában.