'Sárkányanyu' online Anya-jóga csoport indul szeptember 23-án szombaton

 
Szia Kedves, 
 
Te hogy vagy a dühöddel? Ismered-e őt? Azt gondolom (legkésőbb) a dackorszakban mindenki megtapasztalja anyaként az érzést.
 
Amikor 100x kérted szépen, elmagyaráztad, elbáboztad, elmesélted, megcsináltad stb.. mégsem…
Próbálod kielégíteni kisbabád biológiai szükségleteit, de van, amikor semmi sem jó és nagyon nehéz, sírós napok vannak.
Hatalmas feszültség lesz úrrá rajtad, szinte felrobbansz – jön a kiabálás, fogvicsorítás, az elfojtás, szorongás, biztos velem van a baj, nem jól csinálom – kinek mi hozott mintái és habitusa szerint. Tudd, hogy nem vagy egyedül! Mindannyian átéljük.
 
(Persze nem csak a gyermekünk dackorszaka, s egyáltalán a gyermek hozhatja elő, gyermek nélkül is kerülhetünk olyan élethelyzetbe, ahol lázasan fortyogunk a dühtől. Legtöbbünknek kislány korunkban nem volt szabad kifejezni, mert akkor „csúnya vagy”, „rossz vagy”„ egy lány ilyet nem csinál” stb stb.)
 
S persze anyaként elmaradhatatlanul jön a bűntudat érzése, őröl, emészt belülről. Hogy lehetek ennyire dühös a gyermekemre, akit a világon mindennél jobban szeretek? Egyáltalán rá vagyok dühös? A helyzetre? Vagy a tehetetlenség érzésemre?
 
Sokáig haragudtam magamra, amikor annyira nagyon dühös voltam. Nem tudtam mit kezdeni ezzel. Először azt gondoltam a gyermekemre vagyok dühös. Bántottam magam, hogy lehetek ilyen anya, milyen anya vagyok én, biztos valami baj van velem.
Sokáig nem mertem erről beszélni sem.
 
Aztán felismertem, hogy valójában a tehetetlenség érzésére vagyok annyira dühös, hogy én itt most akármit csinálok, ez lesz.
 
Mostanra már nagyon sok tapasztalatom van a saját dühömmel és megismertem ’őt’. Tanít, vezet, és tanulom (hiszen folyamatosan jönnek újabb és újabb helyzetek, hogy a düh nem valami rossz dolog, amitől meg kell mindenáron szabadulni, hanem egy részem, aki egyébként véd engem és meg kell kapja a megfelelő teret és időt ahhoz, hogy ne szabaduljon túlságosan el rosszkor rossz helyen. Így született meg a sárkányanyu részem.
 
A jóga rendszeres gyakorlása segít megismerni, elfogadni, hogy ’sárkányanyu’ is a részem, aki egy nagy STOP tábla, vannak határaim és azokon túl már nem biztonságos nekem.
 
Gondolj csak bele, amikor elkezded gyakorolni a jógát, nem feltétlen tudod beletenni a lábad a nyakadba, akár még sérülés veszély is fennállhat ha túl messzire mész. Ahogy gyakorlod a jógát is, egyre közelebb kerülsz az áhított pózhoz/erőhöz, egyre rugalmasabb leszel, így tudsz majd egyre ügyesebben bánni Sárkányanyuval is.
 
A 4 alkalmas online Anya-jóga csoportban a jóga vezetésével test fókuszban dolgozunk a ’Sárkányanyu’ részünkkel.
 
Tervezett időpontok: szeptember 23. szombat 10-11.30
2023.október 7. szombat 10-11.30
2023. november 11. szombat 10-11.30
2023. november 25. szombat 10-11.30 az alkalmakat zoomon tartjuk
 
1. alkalom – fiziológiás változások a testben, mi történik amikor feszült vagy, hogyan hat a környezet rád és te a környezetre, mi volt előbb a tyúk vagy a tojás?
2. alkalom – tudatos jelenlét automatikus működés helyett
3. alkalom – ereszd ki Sárkányanyut, akit már ismersz és érted őt- biztonságos környezetben
4. alkalom – Eszközök az egyensúly megtartásához, visszatérés a forráshoz. Biztosan ki fogsz még billenni, de hogyan tudsz hatékonyan visszatérni belső forrásodhoz?
 
Az alkalmakat rögzítem, így visszanézhető lesz, ha nem tudsz élőben jönni.
 
 Minden alkalmon végzünk gátizom tornát, hiszen a hosszú távú női egészség elengedhetetlen része (kezdő-haladó szinten, a résztvevőkhöz igazítva).
 Minden gyakorlat szétnyílt hasizom kompatibilis, a gyakorlással, házi feladatokkal segítheted a rendezésüket is.
 A gyakorlatokban fókuszálunk a női egészség szempontjából fontos területekre: hasizom/törzsizmok erőssége, csípő mobilitása, gátizmok.
 Az jóga ászanákat (gyakorlatokat) vizualizációs relaxációval/meditációval zárjuk, hiszen ezek a technikák segítenek felülírni az automatikus működést és gyakorolni a tudatos jelenlétet.
 Sok légzőgyakorlatot tanulunk, hiszen a légzés tudatos szabályozásával képesek vagyunk jótékonyan hatni az idegrendszerre, ‘Sárkányanyura’.
 
Az egyes alkalmak között hetente fogsz kapni ’házi feladatot’. Egy-egy rövid jógavideó, meditációs hanganyag, egyéb kreatív rövid feladatok formájában.
 
A résztvevőkkel egyeztetve kéthetente fogunk tartani egy online beszélgetős kört, ahol megosztjuk a tapasztalatainkat egymással, folyamatos kapcsolatban leszünk.
Szülés után legalább 3 hónappal tudsz leghamarabb jönni. (Fizikai állapotodtól függően.)
 
Kinek ajánlom?
– Aki szeretne harmonikusabb kapcsolatot önMAGával,
– Aki szeretne harmonikusabban kapcsolódni a gyermekeivel/családjával/ismerősökkel/kollégákkal.
– Aki szeretne energikusabb, nyugodtabb mindennapokat.
– Aki szeretne megerősödni testileg- lelkileg a szülés után.
– Aki tenni szeretne a hosszú távú női egészségéért.
 
Részvételi díj: 30000 Ft, jóganyucik vip kedvezménnyel 27000 Ft
 
(Ha valakinek szükséges, részlet fizetés lehetséges, ezen ne múljon, keress meg és megbeszéljük egyénileg.)
 
Ha bármi kérdésed felmerül keress bizalommal.
Szeretettel várom a kapcsolódásunkat
Mariann

'Sárkányanyu' online anya-jóga csoport szeptember 23-tól

ANYA-JÓGA (2 alkalmas ciklus tudatos intenzív hasizom erősítés)-felvétel

2 db kb 70 perces jóga óra felvétel  (7000 Ft)

Megrendelni az alábbi gombra kattintva tudod. 🙂 

0
    0
    KOSÁR