menstruáció a szülés utánSzeretném, ha a weboldalam egy olyan hely is lehetne, ahova  és az itt levő információk segítségével „hazatalálsz” bármely szakaszban is vagy női életutadon, szívesen visszatérsz akkor is, ha épp nem rendelsz semmit.

Általában nem kapunk semmilyen segítséget a szülés utáni első női napokkal kapcsolatban, ezért gondoltam írok Nektek azokról a gyakorlatokról, amelyek segítségével én is dolgoztam a szüléseim után. 
🌺Hol mélyen, hol magasan vagy a szülés után, a szoptatás, a változásban való hullámzás, a fáradtság, a boldogság és a kételyek labirintusában egyszer csak újra menstruálsz. Akármilyen módon is született a kisbabád, a tested átalakult, megváltozott, a ciklusod sem lesz a „régi”.
🌺A szülés sok kaput kinyithat a testünkhöz való viszonyunk útján. Hogy hova visz ez a kapu? Tudsz-e úgy tekinteni a testedre, mint egy otthonra, mely gyermeked óvta, védte, táplálta 9 hónapig?
🌺A testünkhöz fűződő viszonyunk a menstruációnkra is kihat.
A szülés utáni első ciklusok lehetnek nagyon intenzívek, lehetnek nagyon enyhék, nagy valószínűséggel rendszertelen lesz. Aki szoptat, annak általában később tér vissza a menstruációja a szülés után. Hogy kinek mikor jön el az első női nap a szülés után, nagyjából megjósolhatatlan.

Fontos! Ha szoptatsz, és egyik napról a másikra (miközben már kiegensúlyozott a szoptatás) a babád „szenved” a cicin, szeretné is de eltolja, sír, esetleg ordít, mikor mellre helyezed, gondolj arra, hogy a menstruáció megjelenése van a háttérben. A babák nagyon érzékenyek a hormonális változásokra, megváltozhat a tejed is, s ők ezt érzik. Néhány nyugtalan nap után valószínúleg újra nyugodtan fog szopizni.

🌺Számtalan oka lehet a menstruációs ciklusod változásának a szülés után, néhány példa (a teljesség igénye nélkül):

~a méhednek időre van szüksége, amíg normál méretére visszahúzódik
~a hormont szinted ingadozó
~a prolaktin hormon a havi vérzés kimaradását okozhatja a szülés után

🌺Hogyan segítheted egyszerű gyakorlatokkal, hogy kiegyensúlyozottabb légy a szülés utáni első női napokon?

~Érintéssel, simogatással szeretgesd meg a méhed, meghálálva, hogy 9 hónapig óvta, védte, táplálta gyermeked, majd elengedte Őt . Csoda.

~Mély hasi légzés

~Lágy jógagyakorlatok

~Mudra (kéztartás):yoni mudra változatai energetizálják a méhet

~Tánc, csípőmozdulatok

~Női kapcsolódások, a nem vagyok egyedül, hova tartozás érzése.
~Földanyával való kapcsolódás~természettel való kapcsolódás

Ha szeretnéd elvégezni az Örömteli női napok (a szülés után) 5 alkalmas Anya-jógát, írj nekem bátran. A tanfolyam felvétele elérhető, szeretettel osztom meg Veled.

Ölelés

Mariann

Ha tetszett az írásom, köszönöm, ha ajánlod másoknak is. Iratkozz fel hírlevelemre, hogy elsőként értesülj programokról, kedvezményekről, új cikkekről a blogon.

0
    0
    KOSÁR