6 – Szülés utáni regeneráció+babamasszázs alapok (2xkb60 perces felvételek)

7.000 Ft

Szülés utáni regeneráció alapok+babamasszázs már a szülés utáni első 6 hétben végezhető. Leginkább hanyatt fekvésben végzett gyakorlatok, légzések, gátizom torna, melyek megalapozzák és felkészítik a testünket a szülés utáni mozgásra. A babamasszázst apának is meg tudod tanítani, mely segít még jobban elmélyíteni az ő kapcsolatukat is. Korlátlan megtekintéssel.

Leírás

Jól esne a szülés után támogatni a tested és a lelked biztonságos mozgással? Szeretnél összehangolódni a babáddal, jól esne oldani a feszültséget, melyet az új élethelyzet okoz neked? Ez a két alkalmas videó már az első 6 hétben is biztonságosan végezhető (császármetszés esetén is).
A terhesség alatt komoly változásban van a testünk. A szülés után mindenkinek szétnyílik valamilyen mértékben a hasizma (az egyenes hasizmok eltávolódnak egymástól, hogy teret engedjenek a növekvő kisbabának). A belső szervek „eltolódnak”, hogy elférjen a baba. A medencealapi izmok nagyobb terhelést kapnak, hiszen ezek tartják a pocaklakó kisbabát, a méhlepényt és a belső szerveket. A pocak növekedésével (és a mellek megnövekedett súlya miatt) a testtartás is megváltozik. Általában előre esnek a vállak és a gerinc terhelése is fokozódik.
A szülés utáni regeneráló jóga célja, hogy
– támogassuk a hasizmok rendezését (szétnyílt hasizom a szülés után)
– törzsizmok (core izmok) visszaerősítését és a
– medence alapi izmok regenerációját
– oldjuk az új élethelyzet okozta feszültséget
Ez nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem egészségügyi okokból is (derék, hátfájás enyhítése, megelőzése, vizelettartási problémák, aranyér, hüvelygyengeség megelőzése.)
A női szerveket „megszeretgetjük”, hálát adva minadazért, amit a 9 hónap és a szüléskor tettek. Tapasztalatom szerint ez a szeretgetés sokat segít a szülés utáni testünk elfogadásában, megértésében.
A babamasszázs
– során az anya és a baba könnyebben egymásra hangolódnak. Érzelmi biztonságot ad a babának.
– A szeretetteljes érintés feszültség oldó, stresszoldó hatású, segíti a bizalom kialakulását, mely életre szóló befektetés. – Segíti a baba emésztési folyamatait, ezáltal enyhíthető/megszűntethető a hasfájás. (Az első videó tartlamazza a hasfájás masszázst.)
– Az érintés hatására fokozódik az oxytocin termelés, mely a kötődés hormon és az anyatej termelését is segíti.
– Dalokkal, mondókákkal teszzük még érdekesebbé a babák számára. Ezeket a hétköznapokban is tudjátok használni. (Dalok és mondókák babáknak, melyek támogatják a baba biztonság érzetét, anya hangját hallva megnyugodnak, támogatja a beszéd és a szocializáció fejlődését a babáknak.)
-Apát is meg tudjátok tanítani a babamasszázsra, hogy ő is részese legyen ezeknek a csodálatos pillanatoknak.
– Az anya stressz szintje is csökken, ezáltal a baba is könnyebben megnyugszik.
Fontos! A babának nem erőltetünk semmit. Ha épp nem nyitott a masszázsra, akkor ezt tiszteletben tartjuk.
Ismerkedjetek bátran, próbáld többször egy nap, s figyeld mikor fogja szeretni a babád. Minden baba más, lehet, hogy már az első alkalommal nyitott lesz, de az is lehet, hogy néhányszor próbálkozni kell, hogy értse miről is van szó. Bátran kísérletezz, gyakoroljátok a szeretetteli értintést. Minden mosoly, nevetés, kacagás erősíti az önbizalmát és a hitet, hogy szerethető, szeretve van. S ez olyan alapot ad a későbbiekhez, mely egész életre szól.

Érdekelhetnek még…

0
    0
    KOSÁR